Avainsanat

, , , , ,

Suomalaiset ravintolat ovat puhkuneet vuosikymmenen aikana uutta intoa suomalaiseen ruokaperinteeseen ja tänä keväänä näemme minkälaisen muodonmuutoksen sahti ja ruoka -teema kokee innovatiivisten kokkien käsissä.

Teeman aloittaa Helsinkiläinen Latva Bar tarjoamalla sahtia ja hirviburgeria 7.4.-11.4.2015. Ravintola Juuren keittiömestarin Jukka Nykäsen suunnitteleman burgerin valmistuksessa käytetään sahtia useammassakin vaiheessa. Jos olet käymässä Helsinki Beer Festivalilla 10.-11.4., suosittelen vierailua myös Latvassa!

Toukokuussa Bryggeri Helsinki tarjoaa oman sahtia ja ruokaa yhdistelevän menunsa 8.-16.5.2015 ja toukokuun puolessa välissä on myös St. Urho’s Pubin 20. sahtipäivät, joten tuolloin on useampikin hyvä syy olla liikkeellä sahdin merkeissä.

Teemassa on mukana myös juhlien järjestämiseen erikoistunut tilausravintola Hollolan Hirvi, joka on jo pitkään käyttänyt ruokien raaka-aineina sahtia ja sahtivierrettä sekä tarjonnut ruokajuomana legendaarista oman panimonsa kivisahtia.

Nämä kolmen ravintolan sahtia ja ruokaa yhdistelevät menut tullaan kuvaamaan ja dokumentoimaan tulevaan sahtia käsittelevään tietokirjaamme, joka ilmestyy loppuvuodesta 2015.

Innovatiivisuutta sahdin ja ruoan yhdistelemisestä löytyy myös sahtiharrastajista, katsokaapa vaikka Pirjo Korpelan sahti ja ruoka -aiheinen haastattelu tai Sahtiseura Sahtipäiden sahtia, sahtivierrettä ja sahtimäskiä hyödyntävät reseptit.

Herkkujuustolan Sahti-Vilho

Sahti & ruoka -rintamalla tapahtuu: Herkkujuustola kehitteli sahdilla harjatun kittipintaisen juuston, Sahti-Vilhon.

Advertisement