Siiderikirjallisuus

Siideritietämykseni on suurelta osin peräisin näistä kirjoista:

Andrew Lea: Craft Cider Making, 2008.
Kompakti kirjanen, jolla pääsee kuitenkin hyvin pitkälle. Perinteinen brittiläinen näkemys aiheesta.

Claude Jolicoeur: The New Cider Maker’s Handbook, 2013.
Jämäkkä ja kattava tietokirja, joka porautuu syvälle aiheeseen. Kanadalainen kirja, mutta edustanee jossain määrin ranskalaista koulukuntaa.

Drew Beechum: The Everything Hard Cider Book, 2013.
Helpompi näkökulma siiderin valmistukseen ilman eurooppalaisten perinteiden painolastia. Tekijä on kotiolutguru USA:sta, ja hänen tavassaan tehdä siideriä on paljon vaikutteita oluenpanosta.

Ken Schramm: The Compleat Meadmaker, 2003.
Opas hunajaviinin valmistuksesta sisältäen paljon hyödyllistä tietoa myös siiderin tekijälle.

Pete Brown & Bill Bradshaw: World’s Best Ciders, 2013.
Ei opeta valmistamaan siideriä, mutta kertoo kaiken muun tarvittavan siideristä. Klassikko jo nyt.

Paluu Siiderin valmistus -sivulle

Kirjoita kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s