Kirjoittajasta

Maltainen kellarissa

Kuvan olutkellarissani otti Jyrki Vesa.

Kippis! Olen Mika Laitinen, oluen puhemies, tietokirjailija ja kotijuomien seppä. Intohimonani on muuttaa maltaat, humalat, hiivat, omenat ja monet muutkin luonnon antimet jumalten nektariksi. Vuodesta 1998 lähtien kotipanimossani on valmistunut yli 300 erää olutta ja parisenkymmentä erää siideriä suomalaisista omenista.

Intohimo on poikinut tähän mennessä kolme kirjaa: Viking Age Brew: The Craft of Brewing Sahti Farmhouse Ale, Rakkaudella pantua – Kotioluen uusi tuleminen sekä Sahti – Elävä muinaisolut. Lisätietoa löydät Kirjat -sivulta. Kirjoitan myös englanninkielistä olutsivustoa Brewing Nordic sekä sen suomenkielistä sisarta, Brewing Nordic Suomi.

Maltainen sivusto on pystytetty vaalimaan suomalaista olut- ja siiderikulttuuria. Useimmiten kirjoitan ilmiöistä, enkä niinkään yksittäisistä juomista. Opastan myös valmistamaan olutta ja siideriä kotioloissa. Toisinaan saatan harhautua yleisemminkin ruoka- ja juomakulttuurin puolelle.

Siviilissä olen teollisuusmatemaatikko, ja työni ohella työstän jatkuvasti useampaa juomaan ja ruokaan liittyvää hanketta. Tästä johtuen sivuston päivitystahti on verkkainen. Maltainen  -sivuston materiaalia saa käyttää Creative Commons CC BY-NC-SA 4.0 -lisenssin puitteissa, lukuunottamatta muiden tekemää materiaalia (jotkut kuvat ja videot), joiden käyttöoikeuden voi myöntää vain tekijät.

Yhteystiedot: maltainen(at)gmail.com

Advertisement