Kotioluen valmistus 2016

Erivärisiä maltaita

Kurssi pidetään Jyväskylän kansalaisopistossa syyskaudella 2016.  Kokoontumiset 8.–9.10. la 10.00–16.00, su 10.00–14.30, la 29.10. klo 14-15.30. Kurssilla oppii valmistamaan olutta kotioloissa maltaista, humalista, hiivasta ja vedestä. Pääpaino on yksinkertaisissa ja vähiten laitteita vaativissa tekniikoissa, joilla saa kuitenkin valmistettua erinomaista olutta kotona.

Lauantaina 8.10. valmistetamme maltaista ja humalista vierteen, joka laitetaan käymään.
Sunnuntaina 9.10. perehdymme tarkemmin välineisiin, raaka-aineisiin, välineiden puhdistamiseen, käymiseen, pullotukseen ja reseptin suunnitteluun.  Maistamme valmista olutta sekä perehdymme oluen laadun arviointiin myöhemmin sovittavana ajankohtana (xx.11. klo 14-15.30).