Avainsanat

, ,

Kotioluenpanijallekin on tarjolla yli sata erilaista hiivaa ja muuta mikrobia, joiden luonne ja käyttötapa vaihtelee paljon. Hiivakannan valinta, käymislämpötila ja monet muut seikat vaikuttavat merkittävästi oluen makuun ja laatuun.

Vuosien saatossa olen käyttänyt paljon aikaa etsien tietoa oluenpanijoiden kokemuksia oluthiivoista. Kokemukset auttavat löytämään hiivoille optimaaliset olosuhteet ja ratkomaan käymisongelmia. Nyt kokoan oluenpanijoiden avuksi tietopankkia käyttämistäni oluthiivakannoista ja oluen valmistukseen käytettämistäni bakteereista. Ensimmäisessä osassa käsittelen toistakymmentä mausteisia aromeja tuottavaa belgi- ja vehnäoluthiivaa. Tietopankki tulee vähitellen kattamaan nelisenkymmentä hiivaa tai bakteeria, joita olen oluenpanossa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana käyttänyt.

Tietopankkiin pääsee Oluen valmistus -sivulta kohdasta Oluthiivat.

Oluthiivoja

Advertisement