Joku on jo saattanutkin ihmetellä miksi tämä on vuoden 2017 ensimmäinen posti maltainen.fi -sivustolle. Olen työstänyt BrewingNordic -sivustolleni englanninkielistä materiaalia sahdista. Homma osoittautui odotettua työläämmäksi – sekä kirjoittamisen että sivuston ylläpidon suhteen. Viime kuukausina olen lukenut, kirjoittanut ja ajatellut enemmän englanniksi kuin suomeksi.

BrewingNordic -sivuston myötä olen havainnut, että en ole luonteeltani bloggaaja, siis päiväkirjamaisesti toistuvien päivityksien kirjoittaja. Mieluumin kirjoitan tietokirjamaisesti pysyviä sivuja, joiden sisältö ei ole aikaan sidottu. Jatkossa tulen varmaan käyttämään sivustoni bloggaus-ominaisuutta enemmän tämän kaltaisten uutisten kirjoittamiseen, ja varsinainen asia rakentuu kiinteille sivuille. Lähikuukausina varsinkin Olut ja ruoka sekä Oluen valmistus -sivut tulevat olemaan painopisteinä. 

Viimeisin tekemäni sivu on Olut ruokajuomana, joka löytyy myös tämän sivuston Olut ja Ruoka -osiosta. Kirjoitin juttuun mietteitäni oluesta ja ruoasta, samalla kun valmistelin paria olut-ruoka -teemalla vetämään olutmaistelua ravintola Vesilinnassa.

Artikkelin aloituskuva on pihaltani pari viikkoa sitten, kun vihin terassini talven jälkeen käyttöön. Lasissa oli Sori Brewingin maukas punaviinitynnyrissä kypsytetty imperial stout Conca d’Oro. Vierailin maaliskuussa Sorin panimolla Tallinnassa ihailemassa tynnyreitä, ja kirjoitan lähikuukausina oluiden tynnyrikypsytyksestä tarkemmin.

Advertisement