Avainsanat

, , ,

Lisäsin blogiini Juomien valmistus -sivun, jonne kokoan kokemuksiani oluen, siiderin ja hunajaviinien valmistuksesta. Linkki sivulle löytyy blogin yläpalkista. Sivun korkkaa siiderin valmistusohjeet, jotka ovat nyt paristakin syystä ajankohtaiset. Ensinnäkin omenat tippuvat nyt puusta ja siideri on oiva tapa säilöä ne. Toiseksi, ensiviikolla alkaa siiderin valmistusta ja siiderikulttuuria käsittelevä kurssini Jyväskylän kansalaisopistossa. Vähän myöhäiseksihän tämä meni sadonkorjuuta ajatellen, mutta jospa tästä jäisi ainakin ajatus muhimaan ensi syksyä varten.

omenapuussa5_web

Käytin siideriohjeiden kirjoittamiseen paljon aikaa ja niissä on nyt noin kolme kertaa enemmän tekstiä kuin aiemmissa ohjeissani, joita jaoin tiskin alta lähipiirissä. Niillä minimalistisillakin ohjeilla pari tuttavaa on tehnyt hyvää siideriä kotimaisista omenista.   Uusista ohjeista puuttuu vielä joitakin käytännön yksityiskohtia, joita lisäilen vähitellen. Päivitän juomien valmistusohjeita aina, kun parannettavaa ilmenee ja aikaa liikenee.

Seuraavaksi on harkinassa puhdistus- ja desifiointiohjeiden kirjoittaminen.

Advertisement